Пушков: Оставка Давутоглуа неће утицати на руско-турске односе

Шšеф Комитета руске Думе за међународне послове Алексеј Пуšшков каже да оставка и замена премијера Турске Ахмета Давутоглуа неће битно утицати на руско-турске односе. Кључну улогу, истиче, играју намере и одлуке председника земље Реџепа Тајипа Ердогана.

Пушков је у емисији телевизије Русија 24 рекао да не мисли да ће то снажžно утицати, јер криза у односима између Русије и Турске почива на одлукама и понашšању председника земље Ердогана.

"Премијер је овде у сваком случају играо споредну улогу. Не мислим да ће замена премијера снажžно утицати на руско-турске односе, који се налазе на изузетно ниском нивоу", рекао је Пуšшков јуче, одговарајући на питање да ли ће оставка Давутоглуа и могуће именовање на његово место Ердогановог зета утицати на односе са Русијом, пренео је Спутњик.

Ахмет Давутоглу поднео је јуче оставку на функцију председника владајуће Партије правде и развоја, што подразумева да више неће бити ни премијер, а његова одлука ступиће на снагу након ванредног конгреса те партије заказаног за 22. мај.

Давутоглу је, наиме, саопштио да неће тражити нови мандат председника Партије правде и развоја, што значи да више неће бити ни премијер, наводи АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи