Читај ми!

Кремљ: Сирија не сме да упадне у хегемонију терора

Међународна коалиција предвођена САД није успела да идентификује ни једну опозициону снагу која се бори против сиријског председника Башара ел Асада, а да није повезана с тероризмом, изјавио је портпарол руског председника Владимира Путина Дмитриј Песков у интервјуу за "Би-Би-Си".

Дмитриј Песков каже да ниједан руски партнер није успео да идентификује озбиљну опозицију која није повезана с тероризмом, екстремистима, Исламском државом, Ал Каидом и сличним организацијама.

Додаје да је због тога важно да се Сирија спасе.

Песков каже да је "важно сачувати територијални и политички интегритет Сирије" и не допустити да тај регион "упадне у ноћну мору колапса и хегемоније терора", пренела је агенција Тас

Одбацује тврдње новинара Би-Би-Сија да Русија покушава да подржи Асадов режим у Сирији, рекавши да да она то не чини, већ да покушава да спасе Сирију од терориста и екстремистичких организација.

Портпарол руског председседника рекао је да коалиција предвођена САД дуже од годину дана спроводи ваздушне нападе, а да је резултат тога "већи део, односно две трећине територије Сирије која је под контролом Исламске државе".

Додаје да је неефикасност САД и њених савезника довела до одлуке Москве да подржи владине снаге у Дамаску.

"Помало је рано да говоримо о конкретним резултатима, међутим први знаци успешне офанзиве сиријске војске су видљиви и постоји мала нада да ће временом успети да сачувају метар по метар, километар по километар своје земље од терориста и екстремистичких банди", рекао је Песков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи