Читај ми!

Напад на амерички конзулат у Истанбулу

Две жене отворила су рано јутрос ватру испред зграде америчког конзулата у Истанбулу, од којих је једна ухапшена, потврђено је из кабинета гувернера у Истанбулу. За напад се сумњичи радикална марксистичка група Револуционарни народни ослободилачки фронт.

Једна од нападача касније је ухваћена у оближњој згради и хоспитализована, јавила је турска државна агенција Анадолија и навела да је идентификована као 42-годишња Хатисе Асик и да је припадница забрањене ДХКП-Ц, преноси Танјуг

Из кабинета гувернера саопштено је да је полиција у потрази за другом женом која је учествовала у нападу, пренела је агенција АП.

У ранијем извештају се наводи да су напад на Конзулат САД у истанбулском дистрикту Саријер извели мушкарац и жена, навела је локална новинска агенција Џихан, а пренела агенција Ројтерс.

Турска агенција Доган наводи да нико није повређен у нападу који је уследио неколико сати после бомбашког напада на полицијску станицу у Истанбулу када је повређено 10 људи, међу којима седам полицајаца.

Синоћни напад на полицијску станицу у дистрикту Султанбејли изазвао је делимично рушење троспратнице и оштећење око 20 возила паркираних на месту напада.

Агенције АП наводи да за бомбашки напад у Истанбулу за сада нико није преузео одговорност.

У Турској је повећано стање приправности пошто је покренут, како званичници наводе, "синхронизовани рат против тероризма" прошлог месеца.

Поред ваздушних удара против Исламске државе у Сирији и забрањене Курдистанске радничке партије (ПКК) са седиштем у северном Ираку, притворено је на стотине осумњичених код куће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи