Читај ми!

Лавров упозорава Керија на ситуацију у Сирији

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров упозорио је америчког државног секретара Џона Керија да би одлука САД да из ваздуха заштити сиријску опозицију од владиних снага, могла да доведе до погоршања ситуације у Сирији. У том опсегу, каже, "нико неће моћи да је контролише".

Сергеј Лавров је у интервјуу за ТВ канал Русија 1 рекао да је са Џоном Керијем разговарао у Катару о плановима Вашингтона, према којима ће људи који се обучавају за борбу против Исламске државе бити послати у Сирију, где би им, уколико то буде потребно, била пружена подршка из ваздуха.

"Упитао сам није ли лакше сести за сто и разговарати о свему са сиријским оружаним снагама, са наоружаним групама и са Курдима. У разговоре би требало да буду укључени и ирачки Курди и њихове снаге, јер је Исламска држава организација која утиче на читаве територије", рекао је Лавров, преноси Танјуг.

"Нажалост, Американци нису спремни за то", истакао је Лавров.

"Они нам кажу да неће нападати позиције сиријске војске уколико она не нападне наоружане људе које су они обучавали", навео је Лавров, преноси Тас.

Шеф руске дипломатије нагласио је да је у таквој ситуацији веома лако "направити грешку".

"Отворено сам упозорио свог америчког колегу да нека озбиљна грешка може да доведе до експлозије ситуације, у том обиму да нико неће моћи да је контролише", поручио је Лавров.

Све тврдње да Сирија можда има непријављену залиху хемијског оружја детаљно ће бити проверене и Москва је уверена да ће власти те државе наставити да блиско сарађују на том питању, додао је Лавров.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи