Читај ми!

Абот: Ближи смо решењу мистерије нестанка авиона

Премијер Аустралије Тони Абот изјавио је да је на помолу решење мистерије око нестанка малезијског авиона, који је нестао на лету МХ-370 пре 17 месеци.

Тони Абот је рекао да је решење на помолу након што је малезијски премијер Наџиб Разак потврдио да део крила авиона "боинг 777", пронађен на француском острву Реунион у Индијском океану, припада малезијском авиону, пренео је Би-Би-Си.

Према његовим речима, то откриће изгледа указује да се авион срушио "мање-више на месту где се и претпостављало", преноси Танјуг.

"То је знак да смо можда први пут ближе решењу ове мистерије", казао је Абот. Навео је да се потрага наставља, пошто то "дугујемо на стотинама милиона људи који користе наше небо".

Наџиб Разак је рекао да је међународни тим стручњака "коначно потврдио да остаци авиона са острва Реунион заиста припадају авиону са лета МХ-370".

У међувремену, на острву Реунион пронађени су нови авионски делови. Министар транспорта Малезије Лиов Тионг Лаи рекао је да су пронађени делови седишта и прозора.

Авион малезијске авиокомпаније нестао је са радара 8. марта прошле године са 239 путника и чланова посаде, на лету од Куала Лумпура до Пекинга.

Прошле седмице, два метра дугачак део крила, са морским рачицићима прикаченим на површини, пронађен је близу француског острва, а стручњаци су потврдили да припада авиону типа "боинг 777".

Француски и малезијски експерти почели су јуче да испитују део пронађеног авионског крила. Тај метални део пронађен је на острву Реинион у Индијском океану и послат у Француску, где су истражитељи из Малезије, Француске и САД утврдили да припада несталом "боингу 777" малезијске авиокомпаније, пренео је АП.

Поред тога што ће утврдити порекло пронађеног дела, како аналитичари наводе, истражитељи ће га испитати уз помоћ моћних микроскопа како би стекли увид у прави узрок пада авиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи