Двојица џихадиста прете Немачкој и Аустрији

Двојица џихадиста, који тврде да су припадници Исламске државе, запретили су Немачкој и Аустрији у снимку погубљења који је данас постављен на Интернет, а претње су упућене и немачкој канцеларки Ангели Меркел, известили су немачки медији.

У једној од ретких порука Исламске државе на немачком језику, они су позвали своју "браћу и сестре" у Немачкој и Аустрији да се придруже тој екстремистичкој групи у Сирији и Ираку или изведу нападе против "неверника" у домовини.

Један од мушкараца на снимку запретио је немачкој канцеларки Меркел, најавивши освету за "крв муслимана проливену у Авганистану", где Немачка има своје војнике у саставу НАТО, као и због подршке те државе коалицији против ИД, преноси Танјуг.

На петоминутном снимку, двојица мушкараца из пушака убијају двојицу талаца који су везани и клече, у древном сиријском граду Палмири, коју је ИС заузела у мају.

Раније данас, шеф немачке обавештајне службе Ханс-Георг Масен изјавио је за Ројтерс да се процењује да је ове године око 720 људи отишло у Сирију и Ирак како би се прикључило ИД.

"Претпостављамо да ће те цифре расти - вероватно не толико драматично као што смо видели прошле године", казао је Масен.

Више од 100 људи је забрањено да напусти земљу, навео је шеф немачке обавештајне службе.

"Немачки званичници нису немоћни против пропаганде ИД. Али важно је запамтити да исламисти којима је забрањено да напусте земљу настављају да представљају опасност", додао је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи