Папа: Отворити врата цркве за поново венчане католике

Папа Фрања је поручио да разведени католици који поново ступе у брак и њихова деца заслужују бољи третман од цркве и позвао свештенство да се не односи према овим паровима као да су изопштени.

Католичко учење каже да разведени католици који се поново венчају живе у греху и није им дозвољено да приме причешће, због чега се многи од ових људи осећају одбаченим од цркве, пренео је АП.

Порука папе Фрање руководству цркве подстакла је наду међу многим разведеним католицима да би ова забрана могла да буде укинута, преноси Танјуг.

У најновијој поруци у вези развода, папа није, међутим, отишао толико далеко, али је истакао да црква мора да промени став.

"Људи који започну нову заједницу након пораза њиховог светог брака, нису екскомуницирани, и апсолутно не смеју да буду третирани на тај начин. Они ће увек припадати цркви", рекао је папа.

Ватикан ове јесени организује једномесечну конференцију посвећену породичним питањима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи