Читај ми!

Ал Каида позива на нове нападе “усамљених вукова”

Ал Каида Арабијског полуострва поставила је на интернет видео у којем позива на нове нападе тзв. “усамљених вукова” и хвали нападаче као што је Мухамад Јусуф Абдулазиз, који је недавно упао у војну базу у Чатануги (САД) убијајући и рањавајући америчке маринце.

Тај видео је направила медијска фондација ел Малахем, фондација Ал Каиде Арабијског полуострва, а објавила је агенција СИТЕ која прати активност радикалних исламиста, преноси Танјуг.

На снимку званичник АQАП-а Абу ел Микдад ел Кинди, који је априла ове године ослобођен из јеменског затвора, осуђује Америку, Француску и друге "куфр" (неверничке) нације које "помажу онима који вређају ислам и пророка и стварају законе који их штите".

Ел Кинди поручује да је "на њима да казне сваког ко прелази границе и вређа њихове светиње".

Истиче како је већ доказано да су појединачни џихадисти, односно тзв. "усамљени вукови стратешко оружје које успешно погађа и продире и непријатељска упоришта, за шта је доказ недавни напад Мухамада Абдулазиза у Чатанугу "у срцу америчке земље".

Ел Кинди саветује "усамљене вукове" да се за помоћ у планирању и припреми својих акција обрате АQАП-овом магазину на енглеском Инспајер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи