У Кувајту разбијена ћелија Исламске државе

Министарство унутрашњих послова Кувајта саопштило је да је разбијена ћелија Исламске државе у тој земљи, месец данас након крвавог напада на шиитску џамију за који је одговорност преузела та џихадистичка организација.

У Кувајту су ухапшена четири члана ћелије Исламске држав, док је пети убијен у терористичкој операцији у Ираку, прецизирало је Министарство, додавши да су сви они кувајтске националности, преноси париски лист Фигаро.

За једну од ухапшених особа се сумња да је помогла осталим члановима да оду у Ирак, где су потом учествовали у операцијама Исламске државе, као и у Сирији, пре него што су се вратили у Кувајт, објашњава се у саопштењу, преноси Танјуг.

"Ухапшени су признали да су били обучавани за руковање оружјем и да су учествовали у борбама у Ираку и Сирији", где Исламска држава контролише велике делове територије, наводи Министарство.

Сви ухапшени су рођени између 1982. и 1990. године, додаје се у саопштењу, у којем није прецизиран датум хапшења.

Један саудијски камиказа је 26. јуна извео напад у шиитској џамији у Кујвату, усмртивши 26 особа, а одговорност је преузела Исламска држава.

Кувајтско правосуђе је потом оптужило 29 осумњичених, међу којима седам жена, за умешаност у тај напад.

Суђење треба да почне 4. августа, а петорици оптуженика, који су у бекству, судиће се у одсуству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи