Сукоб националиста и полиције у Мелбурну

Неколико стотина националиста и активиста за борбу против расизма сукобило се са полицијом у Мелбурну. Четири особе су ухапшене, а нема информација о ухапшенима.

Полиција је употребила бибер-спреј у настојању да држи две стране одвојене, након што су активисти покушали да спрече националисте да одрже свој скуп "Поврати Аустралију", јавља Танјуг.

Четири особе су ухапшене у Мелбурну, саопштила је полиција државе Викторија, чијих је око 450 припадника било ангажовано на одржавању реда.

На сличном скупу националиста у Аделејду, полиција је ухапсила једну особу, известили су локални медији.

Нема информација о повређенима, пренео је Ројтерс.

Страх од младих муслимана у Аустралији инспирисаних екстремистичким групама попут Исламске државе, који одлазе да се боре у Ирак и Сирију, ојачао је подршку десничарским организацијама као што су "Поврати Аустралију" и "Фронт уједињених патриота".

"Порука је веома јасна: ви долазите овде, прихватите наш начин живота. Уколико мислите да је тамо одакле долазите боље, него где долазите, онда ућутите, спакујете се и одлазите", поручио је окупљенима организатор скупа Данијел Налија.

Више од десетак скупова Поврати Аустралију заказани су за недељу широм Аустралије, а не једном од њих планирано је да говори члан владе премијера Тонија Абота у држави Квинсленд, навела је британска агенција.

Посланик Националне партије Џорџ Кристенсен написао је на Фејсбуку да жели да "подржи људе који теже да одбране наш аустралијски начин живота, нашу културу и нашу слободу од претње радикалног ислама".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи