Читај ми!

Нетанјаху назвао Абаса после више од годину дана

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху и палестински председник Махмуд Абас разговорали су телефоном први пут после нешто више од годину дана.

Разговор је иницирао Бенјамин Нетанјаху, који је Абасу пожелео све најбоље за рамазански Бајрам, празник на крају месеца поста Рамазана, јавља Танјуг.

Нетанјаху је рекао да грађани Израела желе мир и да ће та земља наставити да обезбеђује стабилност у региону, наведено је у саопштењу премијеровог кабинета, како преносе израелски медији.

Палестинска новинска агенција јавила је да је Абас истакао да је важно да две нације склопе мир у наредних годину дана.

Претходно су двојица лидера разговарала у јуну прошле године након отмице три јеврејска тинејџра на Западној обали. Разговор је иницирао Абас како би осудио отмицу.

Напетост између две стране је појачана откако су преговори о миру доживели крах у априлу прошле године и рата у Појасу Гази прошлог лета, као и палестинских настојања у међународној арени, а посебно учлањење у Међурнаодни кривични суд у циљу да туже Израел за ратне злочине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи