Читај ми!

Кијев: Русија исекла струју побуњеницима

Украјинске власти су саопштиле да је Русија обуставила снабдевање струјом области под контролом проруских сепаратиста у источној Украјини због неплаћених рачуна.

Русија није коментарисала ту информацију која указује на могуће одустајање Кремља од пројекта "Новорусија", који би окупио области источне и јужне Украјине у власти побуњеника, преноси Бета.

"Имали смо плодоносне разговоре са Русима и искључена су четири далековода ка територији која је ван наше контроле", рекао је украјински министар енергетике Владимир Демчичин.

Према његовим речима, укупан износ неплаћених рачуна је достигао око 12 милиона евра.

У Минску се данас окупља Контакт група за Украјину, која се састоји од представника Кијева, Москве и изасланика ОЕБС-а и проруских сепаратиста, ради нове рунде преговора о политичком решењу за исток Украјине, где је у сукобима од априла 2014. године погинуло више од 6.500 људи.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи