У бродовима с мигрантима и борци Исламске државе

Шефица правосудне службе Европске уније Мишел Коненс изјавила је да кријумчари у бродовима с имигрантима преко Средоземља у Европу превозе и борце Исламске државе.

Шефица службе Eurojust рекла је да је добила такве информације у оквиру напора да та служба помогне чланицама ЕУ у заједничком реаговању на илегалне миграције, тероризам и сајберкриминал, преноси Бета.

Коненс је рекла да још није јасно какав проблем за европске службе представљају наводне инфилтрације исламских екстремиста и додала да групе попут Исламске државе зараду од кријмчарења људи користе и за финансирање тероризма.

"Ово је алармантна ситуација зато што очигледно видимо да та кријумчарење некад треба да финансирају тероризам, да се та кријумчарења користе понекад да се обезбеди убацивање и извлачење чланова Исламске државе", рекла је Коненс.

Мигранти плаћају хиљаде евра за покушај да се домогну Европе. Десетине хиљада људи су у препуним бродовима у протекле две године стигли до европских обала. Велики број њих се удавио у Средоземљу, а само ове године је око 70.000 миграната спасено.

Коненс је рекла да су италијански званичници пријавили да је пре три недеље забележен петоструко већи прилив имиграната.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи