Белгија и Француска заплениле руску имовину

Француска је одлучила да замрзне руску имовину на захтев бивших акционара ЈУКОС-а, саопштио је "Форбс". Раније је објављено да су белгијски извршитељи у среду известили белгијске, руске и међународне компаније о замрзавању руске имовине у тој земљи, на захтев бивших акционара ЈУКОС-а.

"Бивши акционари ЈУКОС-а издејствовали су заплену имовине Русије, не само у Белгији већ и у Француској", саопштио је Форбс позивајући се на извор близак бившим акционарима.

Помоћник председника Андреј Белоусов изјавио је да Русија очекује да ће након Белгије један број земаља почети да замрзава руске државне активе.

Министар правде Русије Александар Коновалов изјавио је почетком јуна да се Русија припрема да спречи противзаконите покушаје заплене државне имовине у иностранству због одлуке арбитражног суда из Хага по предмету бивших акционара ЈУКОС-а.

"Француско законодавство замрзло је рачуне руских компанија којима управља француска филијала ВТБ, друга по величини банка у Русији", рекао је директор Андреј Костин за РБК.

Дипломатски рачуни су замрзнути накратко, али су од тада откључани.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи