Читај ми!

Кина, потонуо брод са 450 путника

Пет особа је погинуло када је у олуји на реци Јангце, на југу Кине, потонуо путнички брод са 450 путника и чланова посаде. До сада је спасено 12 особа, више стотина се сматра несталим.

Спасени људи смештени су у болнице, а капетан и главни инжењер су ухапшени и послати на саслушање.

После трагедије на реци Јангце, спасиоци, углавном рониоци, претражују труп брода "Источна звезда", из којег се чују гласови путника.

У акцији спасавања учествује више хиљада војника и спасилаца. Међутим, њихов посао отежавају јак ветар и обилне падавине.

Како јављају кинески медији, неколико путника који су се спасли отпливавши до обале алармирали су полицију уз помоћ рибара.

Брод који је потонуо није послао позив у помоћ пре несреће. Капетан и главни инжењер на броду спасени су и у току је њихово саслушање.

Према њиховим првим изјавама, то пловило је захватио циклон, а потонуо је за само неколико минута. Многи путници су у тренутку несреће спавали.

Брод је испловио из града Нанђинг и путовао за Чонгћинг, град на југозападу Кине, кад је потонуо око 21.28 сати по локалном времену, јавља кинеска државна агенција Синхуа, а преноси АП.

Брод је био 76 метара дуг, носивости 2.200 бруторегистарских тона, а могао је да прими 534 особе.

Премијер Ли Кећанг отпутовао је на лице места и наредио да специјални тим Државног савета Кине предводи акцију потраге и спасавања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи