Читај ми!

Дачић: Мирно решавање сукоба нема алтернативу

Председавајући ОЕБС-у Ивица Дачић почео је званичну посету Јужном Кавказу посетом Бакуу, где је разговарао са азербејеџанским председником Илхамом Алијевом о могућностима за постизање свеобухватног мировног споразума за конфликт у Нагорно-Карабаху и сарадњи ОЕБС-а и Азербејџана.

"Мирно решавање сукоба нема алтернативу", рекао је Дачић који је и министар спољних послова Србије, пренео је Танјуг.

"Искуство Србије потврђује да се само кроз дијалог може постићи одрживо мирно решење, решење које би позиционирало регион на пут сарадње, једини пут напред у нашој све повезанијој међународној заједници", рекао је Дачић, саопштило је Министарство спољних послова.

Дачић се такође састао и са министром спољних послова Елмаром Мамађаровим, председником Парламента Октајем Асадовим, као и представницима политичких странака и азербејџанске заједнице у Нагорно-Карабаху.

Изразио је забринутост досад незабележеним бројем убијених и рањених војника и цивила током прва четири месеца ове године, и подвукао да је неопходно да сви поштују споразум о примирју.

Дачић је истакао своју пуну подршку напорима копредседавајућих Минск групе и свог личног представника, амбасадора Анџеја Каспжика, усмереним ка јачању дијалога међу странама.

Шеф српске дипломатије нагласио је да, осим што нуди механизме за унапређење демократских реформи у својим државама учесницама, ОЕБС представља добру платформу за удруживање снага у бављењу транснационалним претњама.

"Организација је спремна да настави сарадњу са Азербејџаном, како би допринела у повећању капацитета ове земље за борбу против таквих претњи, као и у спровођењу унутрашње реформске агенде", рекао је Дачић.

Посетио просторије ОЕБС-овог Пројектног координатора у Бакуу, где је са члановима мисије разговарао о текућој програмској активности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи