Жестоки ваздушни удари на положаје ИС у Палмири

Сиријске ваздухопловне снаге интензивно су бомбардовале положаје Исламске државе у и око древног града Палмире, који је у четвртак пао у руке екстремиста. Државни медији јављају да је у ударима "погинуло више од 50 терориста".

Ваздухопловне снаге погодиле су више од 160 циљева Исламске државе (ИС), јавила је агенција АФП, позивајући се на неименоване војне изворе, преноси Танјуг.

Према том извору, у нападима у предграђима Палмире у источној провинцији Хомс има и рањених и погинулих екстремиста, а уништено је и оружје, као и возила са машинкама.

Сиријска државна телевизија је јавила да је "више од 50 терориста Исламске државе" погинуло у ваздушним нападима.

Истовремено, сиријска Опсерваторија за људска права је саопштила да је најмање четворо цивила погинуло, а на десетине рањено у нападима, најжешћим од како су у четвртак борци Исламске државе заузели Палмиру.

Представник сиријске војске је потврдио ове нападе, додајући да су на њиховом удару и налазишта природног гаса у Ел Хаилу, као и сви путеви који воде у Палмиру.

Погођено је више квартова града, који се на арапском зове Тадмор, као што је сектор националне болнице и кварт близу локалитета на коме се налазе грчко-римске ископине.

Припадници Исламске државе погубили су најмање 217 људи, укључујући цивиле, од када су пре девет дана заузели део сиријске провинције Хомс, у којој се налази и Палмира, јавила је јуче сиријска невладина организација.

Та организација наводи да има доказа о томе да су екстремисти од 16. маја убили 67 цивила, укључујући и децу, и 150 припадника сиријских снага на неколико места у провинцији Хомс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи