Порошенко: Украјина у правом рату с Русијом

Украјински председник Петро Порошенко каже да је његова земља "у правом рату" с Русијом и да би Украјинци требало да се припреме за велику руску офанзиву.

Петро Порошенко је у интервјуу за Би-Би-Си рекао и да не верује свом руском колеги Владимиру Путину, али да нема другу могућност осим да преговара с њим, преноси Танјуг.

"Могу ли да будем потпуно отворен: ово није борба са сепаратистима које Русија подржава, ово је прави рат с Русијом", рекао је Порошенко.

Како каже, сама чињеница да су Украјинци ухапсили војнике регуларних руских специјалних снага је јак доказ за то.

Упитан да ли се плаши руске офанзиве на лето, Порошенко је одговорио потврдно.

"Мислим да припремају офанзиву и да би требало да будемо спремни. Мислим и да им не дајемо ни најмању шансу за провокацију. За то ће у потпуности бити одговорни они", наводи председник Украјине.

Порошенко додаје да, иако не верује Путину, нема другу могућност него да верује у дипломатију.

Указује и да страхује да неки делови Украјине неће моћи да буду преузети од сепаратиста само војним средствима, што значи да је дипломатија једино решење.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи