Читај ми!

Изненађење у Пољској, Дуда и Коморовски у другом кругу

Пољски председник Бронислав Коморовски нашао се на другом месту иза опозиционог кандидата Анджеја Дуде на председничким изборима у Пољској. Коморовски и Дуда ће одмерити снаге у другом кругу 24. маја, показују резултати излазне анкете.

Према резултату који представља изненађење, Коморовски је освојио 32,2 одсто, а конзервативни кандидат Дуда 34,8 одсто гласова, показује излазна анкета агенције Ипсос, преноси Танјуг.

Павел Кукиз, рок музичар, био је трећи са 20,3 одсто гласова, пренео је Ројтерс.

Коморовски је рекао да је резултат "озбиљно упозорење" за оне који желе "разумну Пољску".

Ниједан од кандидата није освојио неопходних 50 одсто чиме би се избегао други круг избора, навео је АП.

Резултат представља изненађење јер је према предизборним анкетама, кандидат Грађанске платформе и актуелни шеф државе Коморовски важио за убедљивог фаворита, а док је његов главни ривал Дуда, кандидат странке Право и Правде знатно заостајао у односу на њега.

На основу анкете која је 29. априла урађена за ТВ24, Коморовски је имао подршку 42 одсто бирача, док је Дуду подржавало 27 одсто бирача.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи