Читај ми!

Стоп “Ноћним вуковима” на пољској граници

Пољски граничари данас су забранили улазак у земљу десеторици руских бајкера из клуба "Ноћни вукови", који су на граници рекли да учествују у почасној вожњи поводом 70. годишњице победе над нацистичком Немачком, саопштила је пољска погранична полиција.

"Ти људи неће ући у Пољску. Сваком од њих ће појединачно бити забрањен улаз у земљу", рекао је портпарол полиције Даријуш Сјеницки, наводи агенција АП, преноси Танјуг.

Руски мотоциклисти из клуба "Ноћни вукови", који су наводно блиски руском председнику Владимиру Путину, стигли су раније данас на белоруско-пољску границу, са циљем да на путу, који је почео у суботу из Москве, пређу Пољску и 9. маја стигну у Берлин.

У међувремену, група мотоциклиста улази у Пољску преко граничног прелаза Тереспол.

"Та група руских мотоциклиста унапред је најавила вожњу, допунила тражене податке и информисала о траси вожње. То је једна од група којима је одобрен пролазак преко Пољске. Према информацијама које нам дају, изгледа да не припадају Ноћним вуковима", рекла је пољској телевизији портпаролка пољске Граничне страже Агњешка Голиас.

Пољске власти су још прошле недеље најавиле да ће забранити улаз "Ноћним вуковима", јер сматрају да је провокација што ти бајкери желе да у склопу почасне вожње поводом 70. годишњице победе над нацистима прођу кроз Пољску.

"Ноћни вукови" су тада најавили да ће, упркос томе, покушати да прођу кроз ту земљу, па их је јутрос на граничном прелазу између белоруског града Бреста и пољског Тереспола виђено петнаестак. Белоруски цариници су их пустили да пређу границу, али пољски нису, навела је америчка агенција.

Руски мотоциклисти су синоћ у руском селу Катину положили цвеће на споменику у част пољских официра побијених у Катинској шуми 1940. године, пренео је "Радио Пољска".

Катинска шума је једно од три места на подручју бившег СССР-а где се сумња да је бивша тајна полиција Совјетског Савеза (НКВД) убила више хиљада пољских официра и цивилних заробљеника.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи