Читај ми!

У ваздушним ударима у Сирији 24 мртвих

Најмање 24 људи је погинуло у серији ваздушних удара владиних снага око сиријског града Идлиба, који су побуњеници заузели почетком месеца, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права.

Дванаесторо људи, међу којима двоје деце, погинуло је у уторак када је буре-бомба, врста импровизованог експлозивног средства које користи сиријско ваздухопловство, ударила у једно склониште у граду Саракебу, који држе побуњеници, југоисточно од Идлиба, навела је група за мониторинг са седиштем у Лондону, преноси Танјуг.

Унутар града, у ракетним нападима, погинуло је 11 мушкараца, додала је ова група, не прецизирајући да ли се ради о побуњеницима или цивилима.

Сиријска влада оштро је критикована због употребе импровизоване муниције због њеног неселективног дејства и погибије великог броја цивила.

Државна новинска агенција САНА је известила, позивајући се на извор из војске, да су ваздухопловне снаге гађале "положаје терориста" у Идлибу и његовој околини.

Исламски побуњеници, међу којима има лојалних Ал Каиди, заузели су овај град на северозападу Сирије почетком месеца након жестоких борби.

Организација за људска права Хјуман рајтс воч је у уторак саопштила да извештаји очевидаца и други докази "снажно указују" да су режимске снаге бацале бурад-бомбе напуњене токсичним хемикалијама у три наврата током битке за Идлиб.

Према подацима Опсерваторије, у ваздушном нападу претходног дана, у коме су коришћене бурад-бомбе, у провинцији Дара, на југу земље, погинуло је најмање 10 људи, од којих осморо деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи