Читај ми!

Дачић разговарао са Штајнмајером

Министар спољних послова Србије и председавајући ОЕБС-у Ивица Дачић разговарао је телефоном са немачким министром иностраних послова Франк-Валтер Штајнмајером о ситуацији у Украјини и улози посматрачке мисије ОЕБС-а.

Франк-Валтер Штајнмајер је информисао председавајућег ОЕБС-а Ивицу Дачића о синоћњем састанку министара спољних послова Нормандијског формата и развоју ситуације око украјинске кризе.

Немачки министар је посебан акценат ставио на улогу посматрачке мисије ОЕБС-а и Трилатералне контакт групе, саопштило је министарство спољних послова Србије, а преноси Танјуг.

Двојица министара истакли су захтев да све стране поштују прекид ватре и повлачење тешког наоружања, као и да се ОЕБС-у омогући несметани приступ на тачкама сукоба, каже се у саопштењу.

Неопходно је, како се наводи, што пре формирати радне групе за спровођење договора из Минска, од којих ће група за политичке теме имати веома важан задатак да покрене политички процес.

Председавајући ОЕБС-у заказао је састанак Тројке ОЕБС-а на министарском нивоу, коју чине Србија, Немачка и Швајцарска, за 28. април у Београду, саопштило је Министарство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи