Читај ми!

Сирија, џихадисти погубили тридесет цивила

Најмање тридесет цивила, укључујући двоје деце, погубљено је у нападу на село Мабујех, које је под контором сиријских владиних снага.

Директор сиријске Организације за заштиту људских права каже да је Исламска држава те људе погубила спаљивањем, одсецањем главе и пуцањем, преноси Танјуг.

Сиријска државна телевизија извештава да су владине снаге блокирале терористички напад у селу, али није навела никакве губитке.

У Мабујеху углавном живе сунитски муслимани, као и мањинске вероисповести алавити и исмаилиси, које су огранци шиитских муслимана.

Исламска држава редовно има на мети припаднике мањинских религија, посебно шиите, које оптужују за отпадништво. За суните тврде да су нарушили тумачење ислама, преноси АП.

Мабујех се налази близу важног пута за владу, јер представља једину везу централне провинције Хомс и северне Алепо, а исламски милитанти су више пута покусали да га пресеку.

Крајем марта, екстремистичка група је убила 83 владина војника у покушају да преузме контролу над путем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи