Читај ми!

Истражитељи: "Коста Конкордија" превозила дрогу за мафију

Италијански путнички брод "Коста Конкордија", који је потонуо 2012. године, превозио је дрогу за мафију, тврди италијански дневник "Република".

Крузер који је пре три године потонуо на италијанској обали, када су погинуле 32 особе, превозио је велику количину кокаина мафијашког удружења Ндрангета са Калабрије, доказују подаци прислушкивања телефона чланова банде, преносе истражитељи, јавља Танјуг.

Они се позивају на разговор шефа банде Микелa Росија, који је сараднику Масиму Тиралонгу говорио о коришћењу "Коста Конкордије" за шверц наркотика.

Ндрангета је за шверц дрога, поред бродова "Коста Крузера" користила и бродове компаније МСЦ и норвешке "Новержијен круз лајнс", који су превозили путнике између Европе, северне Америке и Кариба.

Истражитељи тврде да је дрога, којa, иначе, није нађена у олупини, сакривана у "Коста Конкордији" без знања виших официра и високих званичника компаније, али да је засигурно било саучесника у посади.

"Коста Конкордија" је потонула 13. јануара 2012. недалеко од острва Џиглио, након што се капетан одлучио на ризичан маневар.

Пре месец дана је капетан Франческо Скетино осуђен на 16 година затвора, пошто га је суд сматрао кривим за смрт путника јер је брод напустио пре времена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи