Читај ми!

Сналажљива девојчица преживела авионску несрећу

Седмогодишња девојчица која је преживела пад авиона у Кентакију, у којем је погинула њена породица, пешице је стигла до помоћи захваљујући вештини преживљавања коју је научила од оца, преносе амерички медији.

Сејлор Гацлер једина је преживела пад авиона "пајпер", који се у петак срушио у шуми у округу Лајон. У несрећи је погинуло четворо чланова њене породице: отац Марти (48), мајка Кимберли (46), сестра Пајпер (9) и рођака Сијера Вајлер (14), преноси Танјуг.

Девојчица је успела да се извуче из олупине, с поломљеним ручним зглобом и крварећи због бројних огреботина.

Пошто се породица враћала у Илиноис из Флориде, где су провели божићне празнике, дете је било обучено у шортс и мајицу кратких рукава на температури од свега пет степени.

Сејлор је направила бакљу од гране и покушала да је запали на пламену који је захватио крило летелице, али није успела. Потом се запутила кроз мрак и хладноћу кроз шуму.

Четрдесет минута касније, полицију је телефоном позвао Лари Вилкинс, мештанин оближњег насеља, са обавештењем да му се на вратима појавила повређена девојчица која тврди да је преживела авионски удес.

Вилкинс је рекао телевизији Ен-Би-Си да се девојчица појавила пред његовим вратима без обуће, у само једној чарапи и "обучена као да је на Флориди", упркос ниској температури.

"Питала је да ли може да уђе. Рекао сам: 'Душо, шта могу да учиним за тебе'", рекао је он и додао да је очистио дете влажним пешкиром, утоплио је и, наравно, позвао полицију.

Сејлор је испричала полицајцима да је, пре него што је кренула по помоћ, покушала да "пробуди" родитеље у олупини авиона пошто је мислила да спавају.

"Она је борац – покушала је да доведе помоћ породици", рекао је полицајац Брент Вајт. "Невероватно је како је била смирена и способна да нам пренесе информације."

Сејлор је превезена у болницу, одакле је пуштена већ наредног јутра пошто јој је саниран прелом зглоба, навела је полиција у саопштењу.

Узрок авионске несреће још није утврђен, а истрага је у току.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару