На свадби у Авганистану 20 погинулих

Више од 20 људи погинуло је на свадби од минобацачке гранате током окршаја између војске и екстремиста у Авганистану. Председник Ашраф Гани позива војску и полицију на одбрану земље од талибана.

Међу 20 погинулих највише има жена и деце, а најмање је још 50 људи рањено, рекли су званичници, преноси Танјуг.

У току је истрага о узроку пада минобацачке гранате на сватове у среду увече у дистрикту Сангин, у провинцији Хелманд.

Ашраф Гани, који није поменуо погинуле сватове, рекао је да су сада искључиво авганистанске снаге одговорне за безбедност у земљи која је суочена са интензивирањем насиља.

Лидер већа у провинцији Хелманд Карем Атал оптужио је авганистанску војску за тај инцидент, а и талибани су, такође, у свом саопштењу одговорност пребацили на авганистанску војску.

"Желим да честитам авганистанској нацији на томе да данас наше безбедносне снаге постају успешне у одбрани суверенитета и да преузимају потпуну одговорност за безбедност", нагласио је Гани.

Председник Авганистана је рекао да је та одговорност била заједничка последњих 13 дана због проблема у региону и свету.

"Сада (одговорност) припада само Авганистанцима. Али, ми нисмо сами, имамо наше савезнике, настављамо да радимо заједно", рекао је Гани.

Нова година означила је крај мисије коалиционих снага предвођених снагама НАТО и почетак мисије "обуке и подршке", пренела је агенција АФП.

Око 17.000 страних војника, углавном Американаца, биће и даље распоређено у Авганистану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи