Читај ми!

Путин: Повратак Крима – прекретница

Руски председник Владимир Путин поручио је у новогодишњем ТВ обраћању грађанима земље – да ће "повратак кући" полуострва Крим остати једна од најважнијих прекретница у историји Русије.

Председник Русије Владимир Путин каже да је љубав према домовини једно од најмоћнијих и најузвишенијих осећања, преноси Танјуг.

"Она се у пуној мери испољила у братској подршци становника Крима и Севастопоља, када су они чврсто решили да се врате кући. Тај догађај ће заувек остати једна од најважнијих прекретница у историји отаџбине", истиче Путин.

Путиново обраћање су прво могли да виде становници руског Далеког истока, више сати пре Москве, где се обично приказује нешто пре поноћи, наводи Ројтерс.

Како преносе РИА Новости, Путин је захвалио грађанима Русије на јединству и спремности да бране интересе земље у одлазећој, 2014. години.

"Сада када сводимо резултате године на измаку желео бих искрено да вам захвалим за јединство и солидарност, за дубока осећања правде, части, праведности и одговорности за судбину земље, за чврсту спремност да браните интересе Русије, будете заједно са њом у дане тријумфа и у тренуцима искушења, да тежите испуњењу наших најсмелијих и најобухватнијих планова", поручио је Путин у телевизијском обраћању.

Шеф руске државе каже да у новој години "свако мисли пре свега на добробит своје породице, жели здравља и среће својим ближњима, а истовремено од среће и успеха сваког човека ствара се просперитет наше Русије".

Путин је као пример испуњења планова навео Олимпијске игре у Сочију, за које су, додаје, до пре неколико година сматрали да је сан.

"Сан се не само испунио – ми не само да смо припремили и реализовали најбољу зимску Олимпијаду до сада, већ смо на њој и победили. За ту победу заслугу имају сви грађани наше земље и сами олимпијци, али и они који су их подржали", поручује руски лидер.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи