Читај ми!

Лоше време обуставилo потрагу за жртвама

Лоше време омета потрагу за телима путника авиона малезијске компаније "Ер Азија", а делови олупине се због јаких струја све више удаљавају од места пада авиона.

До сада су нађена тела седам жртава, међу којима једне стјуардесе, али потрага за осталим жртвама је у великој мери ограничена због јаке кише, ветра и густих облака, преноси Бета.

Рониоци данас нису могли да наставе потрагу у Јаванском мору, хеликоптери су, такође, обуставили акције, једино су још бродови претраживали то подручје.

На сликама са сонара виде се велики делови авиона, који се померају због јаких морских струја.

"Изгледа да су се сви делови олупине који су нађени померили више од 50 километара од јучерашње локације. Очекујемо да ће се тела појавити на плажама", изјавио је координатор операција за спасавање и потрагу на острву Борнео Сунарбово Санди.

Авион са 162 путника нестао је у недељу ујутро, на пола пута од Сурабаје, другог по величини града у Индонезији, до Сингапура.

Пилот је пре прекида комуникације с контролом авиосаобраћаја тражио да уздигне авион због олујних облака, што му није одобрено, али још није познат тачан узрок пада авиона.

У потрази за несталим авионом учестовало је више десетина авиона, бродова и хеликоптера из више земаља.

Индонежански метеоролози предвиђају погоршање временских прилика и још падавина све до петка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи