Читај ми!

Бивши "Блеквотер" обучава Украјинце

Америчка приватна војна компанија "Академија", бивши "Блеквотер", саопштила је да је спремна да почне обуку једног батаљона украјинске војске за уличне борбе, саопштио је агенцији Тас један војно-дипломатски извор.

Академија је властима у Кијеву потврдила да је спремна да прихвати позив Генералштаба украјинске војске и да у јануару почне са обуком експерименталног батаљона од 550 људи, рекао је неименовани извор Таса, преноси Фонет.

Обука би трајала месец дана, а укључује усавршавање гађања у градским условима, деловање мањих ударних група у урбаним условима, борбу прса у прса, као и логистичку подршку батаљону.

Планирано је да се обука обави у центру Јаворов, а коштала би три и по милиона долара.

Пре неколико дана Русија је објавила нову верзију своје војне доктрине, у којој се први пут активности страних приватних војних компанија у близини руских граница третирају као страна претња.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи