Читај ми!

Тела из несталог авиона пронађена у Јаванском мору

Индонежански ратни брод извукао је више од 40 тела из мора током потраге за несталим авионом “Ер Азије”, саопштио је портпарол морнарице.

Морнарички радио јавио је да је ратни брод Бунг Томо извукао 40 тела и да број расте, преноси Танјуг.

Тела су отечена али нетакнута донета на брод индонежанске морнарице, рекао је шеф Националне спасилачке службе и додао да на телима није било спасилачких прслука.

Нешто раније, званичници су потврдили да остаци виђени у Јаванском мору током потраге из ваздуха припадају несталом авиону "Ер Азије". 

Званичник ваздухопловних снага Индонезије Агус Путранто рекао је да је уочено 10 великих објеката и много мањих беличастих објеката, који се налазе на десетак километара од локације где је радар ухватио авион.

Телевизија Индонезије приказала је објекте који плутају и за које се верује да припадају несталом авиону.

На телевизијском снимку видела су се два релативно велика објекта, један наранџасти и један сиви или браон, како плутају по површини.

Извршни директор авиокомпаније "Ер Азија" Тони Фернандес изразио је саучешће рођацима путника и чланова посаде.

"Срце ми је испуњено тугом. У име 'Ер Азије' моје саучешће свима. Речи не могу да изразе колико ми је жао", написао је Фернандес на Твитеру.

Фернандес је написао и да креће у Сурабају у Индонезији одакле је авион полетео у недељу и где су се окупили рођаци путника и чланова посаде авиона.

Авион са 162 путника нестао је у недељу ујутро услед лоших временских услова на лету од индонежанског града Сурабаје до Сингапура. 

Истовремено, док стижу вести о пронађеним телима и остацима несталог авиона "Ер Азије", авион који је данас полетео из Бангкока вратио се због "нерегуларности" на аеродром убрзо након полетања.

"Пилоти су открили мању нерегуларност у одељењу за пртљаг и због безбедности су вратили летелицу на аеродром Дон Муеанг ради детаљне инспекције", наведено је у саопштењу "Ер Азије", преноси АФП.

Инжењери су после прегледа дозволили авиону да настави лет пошто нису открили никакву техничку грешку, а путници су стигли на крајњу дестинацију са сат времена закашњења, пише у саопштењу.

Додаје се да су пилоти чули "некакву буку" у одељку за пртљаг, али да нису могли да наведу шта је буку изазвало.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи