Aнтиисламистички протест у Дрездену

Више хиљада људи окупило се у Дрездену на најновијој у серији антиисламистчких демонстрација, које су забринуле немачке политичаре.

Према полицијским проценама, 17.500 људи присуствовало је протесту у организацији групе која себе назива Патриотски Европљани против исламизације Запада (ПЕГИДА), преноси Танјуг.

Ове недеље те протесте је карактерисало певање божићних песама испред оперског здања Сепмеропер.

Данашње окупљање је, иначе, било највеће откад су ови протести отпочели у октобру.

Против групе ПЕГИДА је у Дрездену истовремено демонстрирало око 4.500 људи, а у Минхену око 12.000.

Иако организатори из ПЕГИДА инсистирају на томе да демонстрирају само против исламског екстремизма, а не против имиграната или самог ислама, њихове демонстрације добијају подршку група с крајње деснице.

Оваквим поступцима, међу Немцима се подстичу страховања да расте нерасположење према странцима, које неке непријатно подсећа на расизам и еру нацизма.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи