Читај ми!

Пушков: Лукашенко као Милошевић

Председавајући Одбора за спољне послове Руске државне думе Алексеј Пушков упозорио је председника Белорусије Александра Лукашенка да би због "детанта" са Америком могао да заврши "као Милошевић, Гадафи или Садам Хусеин".

"Милошевић, Гадафи и Хусеин – сви су покушавали да буду пријатељи са Сједињеним Америчким Државама. Њихове судбине су добро познате. Сада САД нуди 'нове односе' Лукашенку. То је опасан експеримент", написао је Пушков на свом Твитер налогу, преноси Танјуг.

Овај коментар Пушкова је, како преноси Раша тудеј, уследио након недавне изјаве помоћнице америчког државног секретара Викторије Нуланд да је дошло до малог побољшања у америчко-белоруским односима.

Лукашенко се у недељу састао са украјинским колегом Петром Порошенком када је описао две земље као "суседе и рођаке" и обећао да ће "у једном дану" испунити све што Порошенко затражи.

Лукашенко је такође рекао да белоруски грађани "треба да престану да се моле само за Русију" и наложио влади да пронађе нова тржишта за белоруску робу након краткорочне одлуке Москве да обустави увоз производа из Белорусије.

Данас је помоћник руског председника Јуриј Ушаков рекао новинарима да би Путин могао да разговара са Лукашенком о постојећим проблемима, на самиту Организације о колективној безбедности и Евроазијске економске уније у уторак у Москви.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи