Читај ми!

Русија позвала Обаму на прославу

Москва позвала америчког председника Барака Обаму и друге лидере земаља антихитлеровске коалиције на прославу 70. годишњице од победе у Другом светском рату, изјавио је "Тасу" помоћник руског председника Јури Ушаков.

Званичник Кремља Ушаков је рекао: "Ако бих набрајао све земље чијим лидерима смо послали позив, вероватно бих неку пропустио, али позивнице су послате према списку претходне годишњице и прославе победе", преноси Танјуг.

Наравно, позване су све земље антихитлеровске коалиције, јер, јасно је, те земље су наши најближи савезници, као што су и партнери, укључујући и земље у развоју – Бразил, Индију, Кину, Јужноафричку Републику, рекао је Ушаков, понављајући да је позив упућен многим земљама.

Антихитлеровска коалиција укључује Сједињене Америчке Државе, Велику Британију, Кину, Француску, као и неколико десетина других земаља, рекао је званичник Москве.

"Позивнице су послате. Приметио сам да су неке државе одмах и одговориле, док неке друге разматрају позив, али све је то у реду јер има још довољно времена до прославе у мају", прецизирао је Ушаков.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи