Руске трупе одговор америчком оружју

Посланик руске Думе Михаил Јемељанов рекао је да би, уколико САД почну да шаљу оружје Украјини, Русија тамо требало да шаље своје трупе.

Михаил Јемељанов, посланик лево оријентисане странке Праведна Русија, каже да је одлука америчког Сената о слању оружја у Украјину изузетно опасна, преноси Раша тудеј.

"Уколико је подржи и представнички дом и потпише је њихов председник, Русија мора да одговори адекватним мерама пре него што претња постане сувише велика", истиче Јемењанов. 

Запитао је да ли треба омогућити руском председнику Владимиру Путину да "превентивно" пошаље војне снаге на украјинску територију.

"Не би требало да чекамо да се Украјина наоружа и постане заиста опасна", истиче Јемељанов.

Према његовом мишљењу, одлука америчког Сената открива како Вашингтон није заинтересован за деескалацију конфликта у Украјину.

"Кроз неколико година Украјина ће се претворити у сиромашну и гладну земљу са антируском владом, која ће учити своје становништво да мрзи Русију. Они ће бити наоружани до зуба, а невољност Украјине и САД да признају Русију у њеним садашњим границама увек ће изазивати конфликте", сматра Јемељанов.

Амерички Сенат усвојио је такозвани Акт о подршци украјинској слободи, којим је предвиђено да САД наоружају Украјину убојитим и неубојитим наоружањем у вредности од 350 милиона долара.

Амерички председник Барак Обама не слаже се са том одлуком и напомиње да је такав корак контрапродуктиван и да би довео до раздора са европским савезницима Вашингтона.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи