Читај ми!

Спасено 700 миграната у Медитерану

Италијанска обалска стража је из вода Медитерана спасила укупно 691 мигранта у последњих 48 сати. До сада није забележен тако велики број миграната у тако кратком року.

У ноћи између четвртка и петка из пет чамаца, који су се нашли у опасности у либијским водама, спасено је укупно 520 људи, након што је комуникациони центар у Риму ухватио позиве за помоћ послате с мобилног телефона, преноси Танјуг.

Потом је обалска стража похитала у помоћ двема трговачким лађама које су ухватиле још неке позове за помоћ, након чега је спасена једна група од 78 и друга од 93 мигранта. Нису саопштени подаци о националности спасених, преноси АФП.

Упркос томе што се током јесени прилив миграната традиционално смањује, италијанске власти су током ове недеље спасле неколико хиљада људи. Мигранти се, како је истакнуто, упуштају у све ризичније подухвате.

Током првих шест месеци прошле године у земље ЕУ је пристигло готово 8.000 миграната, а у другој половини године 35.000, док их је у првих шест месеци ове године пристигло око 65.000. Досад се тај број већ попео на више од 150.000, или у просеку 400 дневно.

Грчке власти су саопштиле да је 16 људи спасено, док је четворо нестало када је потонуо чамац с мигрантима (углавном Сиријцима) близу острва Лезбос. Један Узбекистанац је притворен под сумњом да се бавио кријумчарењем људи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи