Читај ми!

Нови лист у односу Ватикана према геј популацији

Католички бискупи показали су невиђену отвореност и прихватање начина живота католика хомосексуалаца. Навели су да припадници геј популације имају таленте које могу да понуде Цркви и да би требало да они буду прихваћени у друштву.

Бискупи су на ванредном Синоду недвосмислено узели у обзир став папе Фрање, чији је коментар о хомосексуалцима "ко сам ја да судим", како је навела агенција АП, "сигнал новог тона добродошлице" хомосексуалцима у Цркву.

Истовремено, указује АП, погледи бискупа такође одражавају и погледе обичних католика, који су, у одговорима на упитник Ватикана уочи сесије о породици, одбацили учење Цркве о контроли рађања и хомосексуалности као застареле и ирелевантне, преноси Танјуг.

Бискупи су рекли да "хомосексуалци имају да понуде таленте и квалитете", што је први пут у супротности са 2.000 година старом институцијом Католичке цркве и њеног учења да су хомосексулаци "суштински поремећени", преноси агенција.

Сесија бискупа о породичним питањима одвијала се иза затворених врата и до сада ниједна одлука није објављена, али тон извештаја је био такав да је указивао о скоро револуционарном прихватању, а не осуди хомосексуализма, навео је АП.

Ванредна сесија о породици покривала је различите области, између осталих и питање уласка у нови брак растављених особа, које је раније поделило Цркву због става о светости брака, али се чини да је папа Фрања склон блажем приступу у односу на даљу лојалност догмама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи