Читај ми!

Јапан увео додатне санкције Русији

Токио је потврдио да је увео додатне санкције Русији, чиме је потврдио своју чвршћу политику према Москви у складу са осталим нацијама, пре свега са својим кључним савезником САД.

Јошихиде Суга секретар јапанског кабинета рекао је да нове мере укључују забрану одређеним руским банкама да издају хартије од вредности у Јапану као и повећану инспекцију ради спречавања испоруке оружја Русији, преноси Танјуг.

Јапан је увео санкције након што је Русија припојила Кримско полуострво у марту, али су оне биле блаже од санкција Русији које су увеле Европска унија и Сједињене Државе.

Посета руског председника Владимира Путина Јапану, која је очекивана у септембру, сада изгледа мало вероватна, јавља Ројтерс.

Јапан је саопштио да посета руских званичника спорном острву Итурупу неће утицати на дијалог између Токија и Москве, пренела је агенција Итартас.

Јапанска влада жали због посете шефа администрације руског председника, Сергеја Иванова спорном острву, али то неће утицати на наставак дијалога две земље о развоју билатералних веза, рекао је Суга.

Иванов је, упркос позивима Токија да откаже посету, стигао данас на највеће јужно острво Курилских острва, Итуруп, где је обишао недавно отворен аеродром.

Јапанци верују да посете руских званичника Курилским острвима имају за циљ да истакну руски суверенитет над острвима које Токио сматра својим Северним територијама.

Иванов је рекао да је дошао на острво да би разговарао о економском и социјалном развоју региона, а не због политичких питања.

Четири острва - Итуруп, Кунашир, Шикотан и Хабомај, су предмет шездесетогодишњег спора између Јапана и Русије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи