Шумски пожари бесне у Калифорнији

Хиљаду људи евакуисано је из области у близини националног парка Јосемити у средишњем делу Калифорније због пожара које су изазвале велике врућине током викенда. Ватра прети стотинама кућа.

Ватрена стихија која је избила недалеко од острва Бас већ је "прогутала" 122 хектара у року од само неколико сати, преноси Танјуг.

Ниједан од пожара још није локализован, саопштиле су локалне власти.

Ватра је већ уништила или оштетила десетине објеката, наводи порпаролка обласне ватрогасне службе, прецизирајући да је евакуисано 1.000 људи из око 400 кућа и да се са пожарима бори 400 ватрогасаца.

"У осталим деловима Калифориније прогласен је црвени ниво упозорења", саопштила је канцеларија гувернера Калифорније Џерија Брауна.

Температуре у центалној Калифорнији достигле су скоро 40 Целзијусових степени током протеклог викенда.

Ова савезна држава на западу САД се често суочава са великим пожарима током лета и јесени, а суша која је обележила протеклих неколико месеци повећава опасност од нових пожара ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи