Читај ми!

Абас позвао на повратак отетих тинејџера

Палестински председник Махмуд Абас критиковао је оне који су отели тројицу израелских тинејџера прошле недеље, оптуживши их да "желе да униште" његову владу. Ухапшено 65 Палестинаца у Западној обали.

Та три дечака су људска бића, попут нас, и требало би их вратити њиховим породицама, рекао је палестински лидер на скупу министара спољних послова Организације исламске конференције у Џеди, у Саудијској Арабији, преноси Танјуг.

Абас је додао да је у палестинском интересу да се одржи блиска сарадња с Израелцима "како би се избегла нова интифада", палестински устанак против израелске окупације.

Потврдио је да ће палестинске безбедносне службе помоћи у потрази за отетим, пренели су израелски медији.

Палестински лидер је рекао да је у контакту с америчким званичницима због отмице јер један од тинејџера има држављанство САД.

"Рекао сам им да није важно да ли је он Израелац или Американац. Он је људско биће", нагласио је Абас, али је истовремено оптужио израелског премијера Бењамина Нетанијахуа да користи отмицу као изговор да пошаље војску на територију коју контролише Палестинску Управу, иако се отмица догодила на делу Западне обале која није под палестинском јурисдикцијом.

Нетанијаху је недавно позвао Абаса да помогне да се пронађу отети дечаци, а Абас је апеловао на обе стране да се уздрже од насиља.

Израелска војска ухапсила је током протекле ноћи на Западној обали 65 Палестинаца, шест дана после Израелаца за које израелске власти сумњају да их је отела палестинска радикална група Хамас, преноси Бета.

"Током војне операције ухапшено је 65 осумњичених, од којих је 51 Палестинац ослобођен 2011. године у замену за заробљеног израелског војника Гилада Шалита", саопштила је израелска војска и додала да је од нестанка израелских младића у четвртак увече ухапшено 240 Палестинаца.

Војска је претресла више од 800 зграда на Западној обали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи