Читај ми!

Јужни Судан, деца пред смрћу од глади

Смрт од глади и болести прети више од 50.000 деце у Јужном Судану, упозорава УН, апелујући да се прикупи више од милијарду долара помоћи угроженима у грађанском рату који траје шест месеци.

Рат у тој младој држави већ је однео хиљаде живота и присилио 1,5 милиона људи да напусте домове, јавио је АФП.

Хуманитарне агенције упозоравају на ризик од глади уколико би се борбе наставиле.

"Последице би могле да буду страшне: 50.000 деце могло би умрети ове године ако не добију помоћ", рекао је званичник УН за хуманитарну помоћ Тоби Ланзер.

Крајем прошле године, насиље је захватило Јужни Судан пошто су се сукобиле снаге председника Салве Киира, припадника народа Динка, и следбеника његовог ранијег потпредседника Рика Машара из народа Нуер.

Прекид ватре у Јужном Судану који је био договорен за јануар није успео, а иако је нови прекид ватре требало да ступи на снагу 9. маја дошло је до пораста тензија, а затим и сукоба.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи