Читај ми!

Поплаве у Авганистану, 80 мртвих

У поплавама због јаких дводневних киша на северу Авганистана страдало је 80 особа. Уништено је више хиљада кућа и села, а многи људи се воде као нестали, јавили су локални званичници.

Према још непотпуном билансу локалних званичника у поплавама је погинуло 43 људи у провинцији Џовзџан, 33 у провинцији Фарјаб и шесторо у провинцији Сар-е-Пул, преноси Бета.

Влада је послала хеликоптере на лице места да помогне угроженом становништву, јавили су исти извори.

Читава села и поља прекривена су водом која је преплавила хиљаде кућа и натерала њихове становнике да потраже уточиште на крововима.

Шеф полиције у Џовзџану рекао је да је до сада пронађено 43 тела, да је 200 људи евакуисано хеликоптерима, а да је и даље велики број заробљен на крововима кућа, док се многи воде као нестали.

Гувернер провинције Фарјаб Мохамадулах Батсах рекао је да очекује да ће биланс настрадалих да се повећа у тој области која се граничи с Туркменистаном.

"Тренутни биланс је 33 мртвих и више од 2.000 кућа потпуно уништених", а јаке кише које спречавају акцију помоћи и даље падају, рекао је Батсах.

У провинцији Сар-е Пул, такође на северу, у поплавама је погинуло најмање шест особа, према привременом билансу, а више од 10 је нестало, рекао је гувернер Абдул Џаб ар Хакбин.

Вода је потпуно уништила поља, фарме и стоку у целом региону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи