Читај ми!

Масакр у Нигерији, више од 70 мртвих

Најмање 71 особа погинула, а 124 повређене у експлозији бомбе на аутобуској станици у престоници Нигерије, Абуџи.

Поред људских жртава, уништено је 16 луксузних возила и 24 минибуса, потврдила је полиција, јавља АФП, преноси Танјуг.

"Укупан број погинулих за сада је 71, а рањених је 124. Повређенима се помоћ указује у болницама у Абуџи и околини", рекао је портпарол нигеријске полиције Франк Мба.

Претпоставља се да је реч о једној бомби од чије експлозије су се запалили резервоари са горивом аутобуса услед чега је дошло до више накнадних експлозија.

Место експлозије обишао је и председник Нигерије Гудлак Џонатан који је рекао да ће земља превазићи брутално насиље исламиста Боко Харам.

"Изгубили смо доста људи. Проблем који представља група Боко Харам јесте ружна прича у периоду развоја наше земље, али ми ћемо је превазићи", поручио је нигеријски председник.

Нико још није преузео одговорност за инцидент, али сумња се на милитантну исламистичку групу Боко Харам, преносе агенције.

Боко Харам, у преводу "Западно образовање је грех", противи се модерном образовању и науци, а бори се за увођење шеријатског права и напада хришћане и њихове цркве.

У јучерашњем нападу у немирној савезној држави Борно, на североистоку Нигерије, у близини границе са Камеруном, убијено је најмање 60 људи, док је више њих рањено.

Верско насиље у Нигерији почело је 2009. године, а према извештајима, у терористичким нападима Боко Харама погинуло је више од 10.000 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи