Читај ми!

Ел Сиси поднео оставку

Најављујући кандидатуру за председника Египта, министар одбране фелдмаршал Абдел Фатах ел Сиси поднео оставку на ту функцију. Сисијева популарност и моћ значајно су порасла пошто је одиграо важну улогу у свргавању Мухамеда Мурсија.

Египатски министар одбране и командант војске, фелдмаршал Абдел Фатах ел Сиси, поднео је оставку на министарску функцију како би могао да се кандидује за председника државе, објавио је државни дневник Ел Ахрам, преноси Ројтерс.

Египатски дневник наводи, позивајући се неименовани војни извор, да се очекује да ће Сиси своју одлуку објавити у саопштењу, пошто је такву одлуку већ пренео војним лидерима Египта, пренела је агенција Ројтерс.

АФП тврди да је Сиси покупио ствари из своје канцеларији у министарству одбране пре почетка састанка Врховног савета оружаних снага, где је саопштио одлуку да се кандидује на изборима.

Председнички избори у Египту биће одржани пре лета и Сиси би тек требало да званично истакне кандидатуру.

Његова популарност и моћ је значајно порасла у Египту, пошто је одиграо важну улогу у свргавању са власти првог демократски изабраног председника Мухамеда Мурсија.

Египатска војска је била на власти до избора Морсија на председничким изборима у јуну 2012. године, али га је после само годину дана збацила с власти, под оптужбама да је издао револуцију у којој је свргнут дугогодишњи председник Хосни Мубарак пре три године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи