Читај ми!

Незапамћена потрага за малезијским авионом

Двадесет пет авиона, шест хеликоптера, 19 војних бродова и један комерцијални крузер удружени у потрази за малезијским "боингом 777". Авиони који претражују јужни део Индијског океана до сада нису уочили ништа значајно. Нестали авион можда преносио запаљиве литијумске батерије.

У току је незапамћена потрага за несталим малезијским авионом. О огромним напорима који дванаест држава заједнички улажу у потрагу за "боингом 777" "Малејжан ервејза" сведочи ангажовање 25 авиона, 19 војних бродова, шест хеликоптера и једног комерцијалног крузера.

У међувремену, авиони који трагају за евентуалним остацима нестале путничке летилице у јужном делу Индијског океана, засад нису уочили ништа значајно, рекао је вршилац дужности аустралијског премијера Ворен Трас.

Аустралијанци су послали пет авиона да трагају за објектима који су можда припадали малезијском авиону, а по речима једног њиховог званичника трагање ће се продужити за још један дан.

Претражује се област око 2.500 км југозападно од Перта, након што су на сателитским снимцима уочена два већа објекта у океану, преноси АП.

Ова потрага део је међународних напора да са разреши мистерија нестанка авиона пре скоро две недеље.

Авион са 239 путника је нестао 8. марта након што је полетео из Куала Лумпура за Пекинг. У авиону је било највише кинеских држављана - 153.

Најмање седам кинеских бродова упутило се јуче у јужни део Индијског океана да би се придружили потрази.

Mожда преносио запаљиве литијумске батерије ?

Малезијски авион можда је преносио запаљиве литијум-јонске батерије, саопштиле су власти Малезије.

Запаљиве литијум-јонске батерије спадају у категорију "опасног товара", јер на великим висинама могу да се запале, уколико нису прописно транспортоване, пише Гардијан.

Изненадни пожар који је изазвао товар, само је једна од неколико теорија о томе шта се десило с авионом, који је нестато 8. марта на лету Куала Лумпур-Пекинг.

Потрага за несталим авионом прво је почела у Тајландском заливу и Јужном кинеском мору где је неколико земаља послало бродове, хеликоптере и авионе да претраже море.

Истрага о судбини несталог "боинга 777" фокусирана је на подацима са сателита и радара који указују да је авион вероватно намерно скренут са курса за Пекинг и да је то, по свему судећи, урадио неко стручан у кокпиту, наводи АФП.

Међутим то што Малезија стално објављује често противречне информације изазвало је гнев породица људи који су се налазили у авиону и осуду кинеских власти, будући да су две трећине путника били Кинези.

У потрагу, која обухвата велики лук копна и мора сада је укључено 26 земаља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи