Индија, потврђене смртне казне за силовање

Четворици мушкараца, који су групно силовали и убили студенткињу медицине у градском аутобусу, потврђене смртне казне. Према мишљењу судија, ово је један од најређих случајева који је заслужио најстрожу казнену меру.

Суд у Њу Делхију је потврдио смртне казне четворици мушкараца које је нижи суд осудио због групног силовања и убиства студенткиње у градском аутобусу пре две године.

Специјални суд, који ради по убрзаном поступку, изрекао је смртне казне четворици окривљених, и то је један од најређих случајева који је, према мишљењу судија, заслужио најстрожу казнену меру.

Одбрана се жалила Вишем суду у Делхију, који је потврдио пресуду нижег суда.

Студенткиња медицине, стара 23 године, којој се због индијских закона није смело објавити име, са пријатељем се враћала кући из биоскопа.

Окривљени су их намамили да уђу у аутобус, којим су се забављали по граду. Момка су претукли и онесвестили, а студенткињу су силовали сви одреда, поред осталог користећи шипку за додатно иживљавање.

Жртве су избачене из аутобуса, а девојка је од унутрашњих повреда издахнула у болници две седмице касније.

Бруталност злочина и бес због генерално лошег опхођења према женама у друштву, укључујући епидемију сексуалног насиља, дигла је нацију на ноге.

Под притиском демонстрација свих шест напасника је брзо ухапшено, а власти су не само промениле казнену политику већ су установиле специјални суд за насиље над женама.

Полиција тврди да се један од шесторо нападача обесио у затвору. Други саучесник је био малолетан у време извршења злочина, па је осуђен на три године боравка у поправном дому.

Одбрана је најавила да ће се на другостепену пресуду жалити Врховном суду и тврди да су окривљени "нетачно повезани" са злочином.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи