Читај ми!

Грило осуђен на затвор због протеста

Због тога што је током протеста поломио полицијски катанац на згради, вођа италијанског популистичког "Покрета пет звездица" Ђузепе Грило осуђен на четири месеца затвора. Још девет активиста осуђено је на казне до девет месеци затвора.

Вођа италијанског популистичког "Покрета пет звездица" Ђузепе Грило осуђен је на четири месеца затвора због тога што је током протеста поломио полицијски катанац на згради.

Тужилаштво је тражило да бивши глумац буде осуђен на затворску казну од девет месеци због тога што је провалио у закључану зграду у непосредној близини спорне линије брзог воза између Француске и Италије, пренео је АФП.

Још девет активиста "Покрета пет звездица", који су били оптужени да су с Грилом ушли у зграду, осуђено је на казне до девет месеци затвора, док је 10 њих ослобођено кривице.

Грило је признао да је ушао у зграду, али је тврдио да није поломио никакав катанац.

"Данас су ме осудили на четири месеца. Нећу се предати. Ваша солидарност ми заиста помаже", поручио је Грило својим присталицама преко Твитера.

Његов адвокат и нећак Енрико Грило рекао је да ће одлуку о евентуалној жалби на пресуду донети после писаног образложења судске пресуде.

Један од осуђених, Алберто Перино рекао је да је "овако строга казна за злочин ове врсте јединствена у Италији".

"То одлично илуструје атмосферу лова на вештице", оценио је Перино.

"Партија пет звездица" освојила је на прошлогодишњим изборима четвртину гласова.

У јануару, три члана те партије, противнице линија брзих возова, осуђена су да плате одштету од скоро 200.000 евра због блокирања изградње пруге.

Мрежа брзих возова, чија је изградња покренута 2001. године, требало би да знатно скрати време путовања на линији Лион-Торино и Париз-Милано, као и да преузме велики део терета који сада превозе милиони камиона, чиме би се смањило загађење атмосфере.

Пројекат вредан 26 милијарди евра се у Италији, међутим, суочава са жестоким противљењем активиста за заштиту природне средине и мештана поред чијих домова би пролазила пруга.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи