Читај ми!

Матео Ренци нови премијер Италије

После разговора са председником Ђорђом Наполитаном, Матео Ренци прихватио да формира нову италијанску владу. Бивши градоначелник Фиренце Ренци (39) биће најмлађи премијер Италије.

Лидер италијанске Демократске странке Матео Ренци формално је прихватио да буде нови премијер Италије пошто је успео да оформи широку коалицију која ће чинити нову италијанску владу.

"Матео Ренци прихватио је да формира нову италијанску владу", потврдио је портпарол председника државе, после скоро три сата разговора између Ренција и италијанског председника Ђорђа Наполитана.

Ренци је поручио да је намера новог кабинета да пружи "снажну поруку међународној заједници да ће његова влада брзо донети изборне и економске реформе", пренела је агенција АФП.

АП додаје да је избором Ренција започет "препород" треће по величини привреде у еврозони, која је запала у "дубоку рецесију".

Бивши градоначелник Фиренце Ренци (39) биће најмлађи премијер Италије, када сутра његов кабинет званично положи заклетву, пренела је америчка агенција.

Представљајући новог италијанског премијера, АФП наводи да Ренци ужива велику популарност углавном зато што никада раније није био члан владиног кабинета, парламента нити италијанског политичког естаблишмента нарушеног корупцијским скандалима.

Критичари га оптужују за превелике амбиције и нетактичност, мада скептици признају да је његов избор бољи од превремених избора.

Својим привлачним слоганима и паметним коришћењем друштвених мрежа, Ренци је посебно популаран међу млађим бирачима, тим пре што се често може видети да кружи Фиренцом на бициклу и воли фармерке, кожну јакну и ретро наочаре за сунце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи