Читај ми!

Штрајк блокирао франкфуртски аеродром

Због штрајка радника обезбеђења на аеордрому у Франкфурту на Мајни отежан саобраћај. Немачки авио-превозник "Луфтханза" отказао 35 летова.

На најфреквентнијем немачком аеродрому у Франкфурту на Мајни, у борби за веће зараде и боље услове рада, сигурносно особље ступило је у штрајк упозорења, тако да путнике на овом најважнијем немачком ваздушном пункту и авио-раскрници очекују дуги редови, гужве и отказани летови.

"До сада је отказан 41 лет", рекао је један портпарол аеродрома, преноси немачки политички магазин "Шпигл", наводећи да се полази од тога да ће бити нових анулулирања летова.

Немачки новинари са лица места извештавају да су конторлни шалтери попуњени са знатно мање персонала, него што је уобичајено и подсећају да је синдикат јутрос од два сата позвао све приватне сигурносне фирме на аеродрому да обуставе свој рад до вечерас у 23 сата.

"У току дана могу се очекивати знатни проблеми", рекао је портпарол, објаснивши да се ту једноставно ради о томе да, због штрајка, нема довољно људи за сигурносну контролу путника, којима се, између осталог, препоручује да се преко интернета информишу о статусу свог лета.

Немачка авио-компанија "Луфтханза" отказала је већ 35 летова.

Синдикат Вер.ди тражи за сигурносни персонал сатницу од 16 евра, али и друго аеродромско особље у сервисним услугама би, према ставу синдиката, требало да буде боље плаћено.

Ови захтеви синдиката, према једном представнику Савеза немачке сигурносне привреде, потпуно претерани.

Следећи сусрет преговарача о тарифама заказан је за 5. март, јављају медији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи