Читај ми!

Дирљив сусрет становника две Кореје

Раздвојени чланови породица две Кореје састали се после шест деценија, захвални што могу да загрле своје ближње, а мислили су да их никада више неће видети.

Старији житељи Северне и Јужне Кореје, који су били раздвојени шест деценија, састају се у сузама, захвални што могу да загрле своју децу, браћу, сестре и супружнике, а мислили су да их никада више неће видети.

Око 80 старијих Јужнокорејаца путовало је данас по снежном невремену да би се састало на Дијамантској планини са својим рођацима које нису видели од Корејског рата 1950-53. године, пренео је АП.

Власти у Сеулу су објавиле да се очекује око 180 Севернокорејаца.

Више сусрета је планирано за уторак.

У петак, 14. фебруара, објављено је да су се Северна и Јужна Кореја тога дана договориле да се састајање подељених породица из две земље, које су раздвојене током Корејског рата, одржи као што је и планирано, од 20. до 25. фебруара.

Састанци ће се одржати упркос забринутости Северне Кореје због заједничке војне вежбе коју ће одржати војници САД и Јужне Кореје, навео је том приликом АФП.

"Јужна и Северна Кореја сагласиле су се да се одржи састанак раздвојених породица, као што је и договорено", рекао је тада новинарима шеф јужнокорејске делегације Ким Кјоу Хјун.

Поред тога, две стране су се сагласиле и да престану вербалну размену увреда и да наставе дијалог.

Милиони Корејаца су раздвојени због рата, а велика већина је у међувремену умрла и није имала никакву комуникацију са рођацима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи