Читај ми!

Преговори са Ираном, договор о мапи пута

Договорена мапа пута до коначног решења у вези са нуклеарним програмом Техерана, саопштили Кетрин Ештон и ирански министар спољних послова Мухамед Џавад Зариф. Следећа рунда разговора Ештонове и Зарифа заказана за 17. март, поново у Бечу.

Шефица европске дипломатије Кетрин Ештон и министар иностраних послова Ирана Мухамед Џавад Зариф саопштили су да је у Бечу договорена мапа пута до коначног решења у вези са нуклеарним програмом Техерана.

"Идентификовали смо све теме, о којима морамо да разговарамо да бисмо добили потпуно решење", објаснила је Ештонова у кратком обраћању новинарима.

Постоји још много тога да се учини и није једноставно, али смо добро почели, додала је шефица европске дипломатије.

Ештонова је рекла да је договорен састанак у наредних четири месеци и да ће већ почетком марта бити одржани технички разговори на дипломатском нивоу.

Следећа рунда разговора Ештонове и Зарифа заказана је за 17. март, поново у Бечу.

Група "5+1" и Иран разговарају у Бечу од уторка о даљим корацима за решење спора око нуклеарног програма.

Западне земље оптуживале су Иран да тајно ради на изради нуклеарног наоружања, што је руководство у Техерану стално негирало.

У новембру је у Женеви постигнут привремени споразум који је омогућио размену информација о нуклеарном програму Ирана, што је довело до лабављења међународних санкција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи